Ökad effektivitet och fler verkställigheter

I dag citerar jag Rikspolisstyrelsen:

”Att säkerställa att identitetsuppgifter finns tillgängliga i verkställighetsärenden är för Polisen den enskilt viktigaste frågan för att kunna öka effektiviteten i handläggningen och få till stånd fler verkställigheter gällande framför allt sådana personer som finns inskrivna i Migrationsverkets mottagningssystem.”

Samtidigt är det dessa ärenden som myndigheterna ska prioritera. Enligt regeringens regleringsbrev för 2014 ska Rikspolisstyrelsen, i samverkan med Migrationsverket och Kriminalvården, fortsätta att effektivisera arbetet med att verkställa avvisnings- och utvisningsbeslut i syfte att “ytterligare förstärka insatserna för att påtagligt öka antalet verkställda beslut avseende personer som är inskrivna i Migrationsverkets mottagande.”

Se även: I Migrationsverkets mottagande och Fel att prioritera inre utlänningskontroll.

Om Rickard Olseke

Expert on European migration and asylum policy.
Detta inlägg publicerades i Migration och märktes , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Logga in med någon av dessa metoder för att publicera din kommentar:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s