”…to help them to escape persecution”

I december 2004 enades staterna i det s.k. Berninitiativet* om en International Agenda for Managed Migration (IAMM) med rekommendationer inom olika områden, däribland viseringspolitiken under rubriken ”Effective practices with regard to visa requirements”. Den åttonde och sista viseringsrekommendationen lyder som följer:

”[W]aiving visa requirements for particular countries and in the case of certain refugees and others in need of international protection in order to help them to escape persecution or other serious human rights violations.”

Att ha i åtanke vid fastställande av viseringspraxis.

Se även: “Av avgörande betydelse…”

* Enligt den dåvarande socialdemokratiska regeringen: ”en mellanstatlig konsultativ process [som] har underlättat utvecklandet av en gemensam syn på migrationsområdet som bygger på samarbete, helhetssyn, balans och förutsägbarhet.”

Om Rickard Olseke

Expert on European migration and asylum policy.
Detta inlägg publicerades i Migration och märktes , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Logga in med någon av dessa metoder för att publicera din kommentar:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s