”En djärv vision”

”[A]tt ha möjlighet att själv bestämma var man ska bo och leva är en viktig aspekt av mänsklig frihet.”

Enligt FN:s utvecklingsprogram UNDP kan ”[s]tora vinster” för mänsklig utveckling ”uppnås genom minskade hinder för rörlighet och förbättrad behandling av migranter.” Men för att förverkliga migrationens möjligheter krävs en ”djärv vision”:

”Att öppna upp befintliga invandringskanaler så att fler arbetstagare kan emigrera, att säkerställa grundläggande rättigheter för migranter, att sänka migrationens transaktionskostnader, att hitta lösningar som gynnar både mottagande samhällen och migranterna de tar emot, att göra det lättare för människor att röra sig inom sina egna länder och att integrera migration i nationella utvecklingsstrategier – allt detta ger viktiga och kompletterande bidrag till mänsklig utveckling.”

Om Rickard Olseke

Expert on European migration and asylum policy.
Detta inlägg publicerades i Migration och märktes , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Logga in med någon av dessa metoder för att publicera din kommentar:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s